Welkom Lichaamsgerichte therapie |  Massagetherapie

Massagetherapie

Massagetherapie is meer dan een massage alleen. We gaan dieper in op de klachten en op de signalen die je lichaam je geeft. Het doel is je meer in verbinding brengen met je lichaam, verbetering van de klacht(en) en bewustwording waarom je deze klacht nu hebt.

Tijdens mijn massage therapeutische behandeling gebruikt ik meestal meerdere van de ondergenoemde vormen van massage en stem ik me af op jou hogere zelf en je hulpvraag. Klik op een balk met een massagevorm voor meer informatie.

Massage heeft daarnaast invloed op:
•  arteriële circulatie (doorstroming in de aderen)
•  lymfestroom
•  stofwisseling
•  spier- en weefselspanning
•  lichaamstemperatuur
•  vochthuishouding
•  organen en regelsystemen

Klassieke massage

Klassieke massage is de meest bekende massagevorm. Het doel van een klassieke massage is het losmaken van de spieren en de eventuele pijnpunten (knopen), die een goede bloeddoorstroming blokkeren aan te pakken. Dit gebeurt door er stevige druk uit te oefenen en te masseren. Als er een pijnpunt in de spier zit dan is er sprake van opgehoopte afvalstoffen die niet kunnen worden afgevoerd omdat de spierspanning in dat gebied te groot is. Door de druk gaan de opgehoopte afvalstoffen uit elkaar en kunnen ze weer worden afgevoerd. Een spier kan alleen voldoende zijn afvalstoffen afgeven aan het bloed als hij ontspannen is.

Holistic pulsing

Dit is een therapievorm met een grote dieptewerking. De kracht van deze methode schuilt in de zachtheid van de werkwijze. Alles wat vocht (bloed, lymfevocht) en water is in ons lichaam wordt in beweging gebracht door het lichaam ritmisch te schudden, te rekken en te strekken.
Holistic Pulsing kan voor allerlei doeleinden worden toegepast, bijvoorbeeld bij stress en spanningen of fysieke pijnen en stoornissen om diepe ontspanning te bewerkstelligen. De methode werkt rechtstreeks in op blokkades in het lichaam.

Voetreflexzonemassage

Dit is een unieke methode die het hele lichaam behandelt door druk uit te oefenen op de reflexpunten onder de voeten. Door deze punten op de voeten , die corresponderen met bepaalde organen en lichaamsdelen, te masseren en er druk op uit te oefenen, kan een gebrek aan balans in het lichaam worden opgeheven die anders tot stress en ziekte zou kunnen leiden. Bovendien is het voor mij als therapeute een perfecte manier om te ontdekken waar er spanning in het lichaam is.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage berust op het beïnvloeden van organen, lichaamsdelen en lichaamsfuncties door middel van massage van het bindweefsel, spieren, periost(=beenvlies) en de wervelkolom. Je zou het ook reflexologie van het lichaam kunnen noemen omdat je je lichaam net als bij de voetreflexologie kunt onderverdelen in verschillende zones die verbonden zijn met lichaamsdelen en organen.

Dorn therapie

De Dornmethode is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling, die vrij is van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam.

De oorsprong van de Dorn-therapie ligt bij Dieter Dorn uit Beieren, hij ontdekte hoe hij mensen die geplaagd werden door rug- en gewrichtsklachten kon helpen.

De basis van de Dorn-therapie is werken aan het beenlengteverschil. Bijna iedereen heeft beenlengteverschil. Bij uitzondering is dit een gevolg van een operatie of een geboorteprobleem.  Vaker is een val, vertillen, een misstap of het zitten met de benen over elkaar een reden waardoor het ontstaat.

We hebben even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt is er meer ruimte in het heupgewricht. Als de benen ongelijk zijn, staat ook het bekken scheef. Dit kan voor veel problemen zorgen. Het kan leiden tot heiligbeenverschuivingen, (daarop staat de wervelkolom) en veel chronische problemen: Lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm-en blaasproblemen en nekklachten.

Door het lange been weer de oorspronkelijke lengte te geven (korter te maken) wordt de rug weer in oude staat hersteld. Dan wordende wervels en gewrichten weer voorzichtig op hun plek teruggezet. De cliënt beweegt dan met arm, been of hoofd.  Daardoor ontspannen de spieren en is de behandeling minder pijnlijk en voor de therapeut minder zwaar. Dit maak het tot een zachte methode.

Breuss-massage

De Breuss-massage is een zachte, energetische tussenwervelschijf massage van de wervelkolom. De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat de zenuwen beschermd en dat er voor zorgt dat de wervels elkaar niet raken.

De massage is ontwikkeld door Rudolf Breuss en stelde vast dat massage goed gecombineerd kan worden met de Dorn-therapie. Daarom geef ik deze massage na de Dorn-therapie. Hij zorgt ervoor dat de cliënt geheel ontspannen de deur uit gaat en dat de wervelkolom nog meer gestrekt word.

Natuurlijk kan hij ook apart gegeven worden.

De zachte /Breuss-massage van de wervelkolom gaat er vanuit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen zich blijven vernieuwen, ook op hoge leeftijd. Er bestaat wel degeneratie van de tussenwervelschijven, maar dit kun je stimuleren, zodat ze verbeteren, regenereren.

Energetische massage

Bij een energetische massage richt ik me op de energie in het lichaam. De massage wordt richting de voeten gegeven, met als doel je meer in contact te brengen met je hele lichaam. Vaak zitten we vrij hoog in onze energie (meer in ons bovenlichaam dan in ons onderlichaam). Dit is een zeer ontspannende massage, die je bewust maakt van wat er is, en hoe dat voelt.

Chakra massage

Tijdens een chakramassage richt je jezelf op het bewust worden van de levensenergie. De levensenergie stroomt door het lichaam via een voor ons oog onzichtbaar circulatiesysteem.
Dit circulatiesysteem bestaat uit energielichamen (onze aura), energiecentra (onze chakra’s) en energiebanen (onze meridianen). Onze gezondheid, fysieke- en spirituele ontwikkeling zijn afhankelijk van onze chakra’s. Als onze chakra’s goed werken dan is ons lichaam in evenwicht. Als er een stagnatie is in een van onze chakra’s raakt de doorvoer geblokkeerd en voelen we ons niet in balans. Doel van deze massage is zoeken waar de onbalans zit en zorgen voor een betere doorstroming waardoor er uiteindelijk weer balans kan ontstaan.

Indiase hoofdmassage

Deze massage is een massage die op een stoel (een massagestoel of een gewone stoel) wordt gegeven. De bovenkant van de schouders, nek en het hoofd worden gemasseerd zonder olie. Het geeft diepe ontspanning en rust in het hoofd. 

Stoelmassage (bij bedrijven)

Dit is een dienst die ik aanbied bij bedrijven. Deze massage geef ik ter plaatse op een speciaal daarvoor ontworpen stoel. Tijdens deze massage masseer ik 170 acupressuur-punten. De massage wordt over de kleding heen gegeven.

De stoelmassage is een moment van ontspanning op de werkplek. Het is een manier om klachten als rug-, nek-, schouder- en hoofdpijn, slapeloosheid en RSI aan te pakken en te voorkomen. Een perfecte manier om ziekteverzuim terug te dringen. De behandeling duurt in totaal 20 minuten per persoon.

Een massage geeft ontspanning en verminderd pijn in deze stressvolle tijd.