Welkom Coaching  |  Rouw & verlies

Rouw & verlies

Als je in een rouw- of verliesproces zit of je het slechte nieuws hebt gehoord dat je niet lang meer te leven hebt, is het niet vreemd dat je volledig uit balans bent. Een gevoel van amputatie, enorme leegte of volledige ontreddering zijn vaak reacties die ik van mijn cliënten krijg te horen en ook uit eigen ervaring ken. Ook een gevoel van dat het niet echt over jou gaat, maar je in een soort slechte film terecht bent komen zijn veel gehoorde uitspraken.

Mede door mijn eigen ervaringen op dit gebied, mijn opleiding rouw en verlies begeleiding en stervensbegeleiding kan ik voor jou diegene zijn die een stukje met je meeloopt.

Ik heb een mooie behandeltijd gehad met een jonge vrouw die weduwe was geworden. Ze hadden een echte diep zielsverbinding met elkaar. Het overlijden van haar man voelde als een amputatie, ze was niet meer compleet, heel. Door begeleiding en aanraken kon ze haar verbinding met haar lijf en zichzelf weer terug krijgen. De zachte behandeling van de Psoas spier heeft haar enorm geholpen en weer meer verbinding met haar lichaam te krijgen. Ook kon zij zijn aanwezigheid nog voelen en heb ik haar kunnen ondersteunen door boodschappen van hem aan haar door te kunnen geven. Dit is voor haar heel helend geweest. 
Ik heb een mooie ervaring mogen hebben met een oudere cliënt van 93, die toen al graag met me wilde praten over alles waar ze mee zat – en over sterven.
Het werd een lang en intensief contact, waarbij het aanraken een belangrijk onderdeel was en onze gesprekken zorgden voor een gouden combinatie en heilzame momenten van diepe verbinding. Zo vaak denk ik nog aan deze bijzonder mooie dame. Zo dankbaar ben ik dat ik dit heb mogen doen.

Begeleiding bij rouw of verlies brengt rust in het hoofd en in het lichaam.