De volgende soorten massage kunnen worden onderscheiden:

  • Klassieke massage
  • Holistic Pulsing
  • Voetreflexzonenmassage
  • Bindweefselmassage
  • Energetische massage
  • Chakramassage

 

Klassieke massage

Klassieke massage is de meest bekendste massagevorm. Het doel van een klassieke massage is het losmaken van de spieren en het aanpakken van de eventuele pijnpunten (knopen), die een goede bloeddoorstroming blokkeren. Dit gebeurt door er stevige druk op uit te oefenen en te masseren. Als er een pijnpunt in de spier is dan is er sprake van opgehoopte afvalstoffen die niet kunnen worden afgevoerd omdat de spierspanning in dat gebied te groot is. Door de druk gaan de opgehoopte afvalstoffen uit elkaar en kunnen ze weer worden afgevoerd. Een spier kan alleen voldoende zijn afvalstoffen afgeven aan het bloed als hij ontspannen is.

Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een therapievorm met een grote dieptewerking. De kracht van de methode schuilt in de zachtheid van de werkwijze. Bij Holistic Pulsing wordt het lichaam met afwisselend, ruime en kleinere tot hele kleine bewegingen in schudding gebracht. Alles wat vocht is in ons lichaam reageert op de schudding en gaat mee in de beweging. Dit zorgt ervoor dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Holistic Pulsing kan voor velerlei doeleinden worden toegepast. Bijvoorbeeld bij extreem hoge spierspanning, veel fysieke pijn, stress en als een massage te heftig is om te ontvangen. Eventuele blokkades in het lichaam worden zichtbaar tijdens de pulsing sessie en kunnen worden aangepakt. Het is een zachte, ontspannende en zeer heilzame therapie vorm. Bovendien is Holistic Pulsing, zeer toegankelijk, omdat het gewoon met de kleding aan op een massagetafel gegeven wordt. 

Voetreflexzonemassage

Voetreflexzonemassage is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren geleden in Egypte, China en India werd toegepast als therapie. Onder onze voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met onze organen, weefsels en lichaamsdelen. Door deze zones te masseren en er druk op uit oefenen wordt het corresponderende lichaamsdeel gestimuleerd. Deze stimulatie heft eventuele blokkades op, waardoor het lichaam meer in balans komt. Afvalstoffen worden afgevoerd en de energie balans en de bloeddoorstroming verbeterd. Bij een voetreflexzonemassage kan ik bij een specifieke klacht dus extra invloed uitoefenen op dat deel van het lichaam waar iemand last van heeft. Voor mij als therapeute is het tevens een perfecte manier om te ontdekken waar er spanning in het lichaam is.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage berust op het beïnvloeden van organen, lichaamsdelen en lichaamsfuncties door middel van massage van het bindweefsel, spieren, periost(=beenvlies) en de wervelkolom. Je zou het ook reflexologie van het lichaam kunnen noemen omdat je je lichaam net als bij de voetreflexologie kunt onderverdelen in verschillende zones die verbonden zijn met lichaamsdelen en organen.

Energetische massage

Bij een energetische massage richt ik me op de energie in het lichaam. De massage wordt richting de voeten gegeven, met als doel je meer in contact te brengen met je hele lichaam. Vaak zitten we vrij hoog in onze energie (meer in ons bovenlichaam dan in ons onderlichaam). Dit is een zeer ontspannende massage, die je bewust maakt van wat er is, en hoe dat voelt. 

Chakramassage

Tijdens een chakramassage richt je jezelf op het bewust worden van de levensenergie. De levensenergie stroomt door het lichaam via een voor ons oog onzichtbaar circulatiesysteem. Dit circulatiesysteem bestaat uit energielichamen (onze aura), energiecentra (onze chakra’s) en energiebanen (onze meridianen). Onze gezondheid, fysieke- en spirituele ontwikkeling zijn afhankelijk van onze chakra’s. Als onze chakra’s goed werken is ons lichaam in evenwicht. Bij stagnatie in één van onze chakra’s raakt de doorvoer geblokkeerd en voelen we ons niet in balans. Doel van deze massage is zoeken waar de onbalans zit en zorgen voor een betere doorstroming, waardoor er uiteindelijk weer balans kan ontstaan.